El mes de gener de 1985, la Televisió d’Ascó emetia el seu primer programa, fruit de la il·lusió d’uns asconencs amb ganes de fer televisió. Les primeres emissions van captivar l’interès de tota la població, amb la qual cosa, els fundadors van poder demostrar la viabilitat d’una televisió a la vila. Això va fer que l’Ajuntament els donés el seu suport.

Finalment, l’any 1986 es consolidà en un organisme autònom de l’Ajuntament d’Ascó anomenat Vídeo Ascó Televisió. A partir de llavors, l’entitat ha comptat amb un pressupost anual, sota les directrius d’un Consell d’Administració, que vetlla pel funcionament de l’ens.

Des de llavors, i fins l’actualitat, s’ha comptat sempre amb la col·laboració de persones d’edats molt diverses  que, encuriosits i il·lusionats, han après a fer televisió. En total, més de 200 persones han col·laborat en aquesta entitat, que ha arribat ja als més de 4mil programes emesos.

Un dels moments clau dels últims anys ha estat el trasllat dels estudis a una nova ubicació més cèntrica i amb molt més espai,  amb 1 plató dotat amb 3 càmeres, 3 sales amb 5 edicions no lineals , una de realització i possiblement el més valuós: l’ampli arxiu, que conté tota la història recent de la vila d’Ascó.

NIF: P4300038I

Direcció: Av. Països Catalans, 8 (Soterrani) – Centre neuràlgic
43791 Ascó

Telèfon: 977 40 53 14
Fax: 977 40 61 10

E-mail: vat@asco.cat

Tipus d’ens: Organisme Autònom

Horari: De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 17h.

CODIS DIR3
Codi oficina comptable: LA0011135
Codi unitat tramitadora: LA0011135
Codi òrgan gestor: LA0011135

 

Enllaços d’interès

Descàrrega Llistat d’Emissores (actualitzat 03.01.2024)

SeuE

Canal Youtube

Premis

 • XXIII Festa de l’handbol català. Premi a la difusió de l’handbol.
 • II Premi Carmel Biarnés, categoria televisió.
  Documental: IV Centenari de l’expulsió dels moriscos

Programació

La programació que oferim ha anat variant al llarg dels anys. Aquesta està formada principalment per espais com Ascó Notícies, El Setmanal, Multiesport i d’altres de caràcter trimestral com Fem Tele (La Motxilla d’en Miquelet), …Els directes que oferim durant l’any també són un punt fort de la nostra graella de programació. Durant les retransmissions són un mínim de cinc persones les que es dediquen a oferir amb la millor qualitat i el màxim esforç l’acte a cobrir. Aquests són: Les Comunions, la Vespra de Festes Majors d’Estiu, Sant Antoni i l’Angelet, entre altres.

També anem alternant programació des de La Xarxa com ara Ben Trobats, l’Informatiu Matinal, “Torna-la a Tocar Sam”, “Ba-Ba”, etc…

 • Ascó Notícies: Un dels grans reptes que hem aconseguit des de Vídeo Ascó és el d’oferir informació setmanal. Cada diumenge, a partir de les 00.00h, on i podeu veure les notícies més destacades.
  Dies d’emissió: Diumenge tot el dia, mentre que el dimarts i dijous en reemissió.
 • Multiesport. Resum dels fets esportius totes les competicions que es disputen a la població durant el cap de setmana. En el cas d’esports, també hem prioritzat l’actualitat, i ara ja podeu veure els dilluns un resum del cap de setmana i els dissabtes una prèvia.
  Dies d’emissió: Dilluns després de l’informatiu de les 20h un resum del més destacat del cap de setmana, i dissabte una prèvia. Durant el dimarts i dimecres es visualitzen els partits integres de Handbol i Fútbol del cap de setmana.
 • El Setmanal. Un programa amb reportatges sobre la societat, la cultura i l’oci a la nostra població. Viu de nou les festes de Sant Antoni, Carnavals, Festes Majors, etc…
  Dies d’emissió: diumenge tot el dia, dimarts i dimecres.
 • Report. Espai de reportatges setmanals curts que amplien informació actual, amb entrevistes, petits documentals…
  Dies d’emissió: S’estrena el divendres i en reemissió el dilluns.
 • La Motxilla d’en Miquelet. En col·laboració amb el Col·legi Públic Sant Miquel d’Ascó, els petits del poble ens simulen un petit telenotícies trimestral on ens expliquen el que han fet aquests dies des del mateix plató de la TV.
  Dies d’emissió: Diumenges, trimestralment (durant el curs lectiu dels alumnes).

Petició Còpies DVD

DURADA CÒPIA A DVD
Reportatge (fins a 15 minuts) 6,01 € (iva no inclòs)
Fins a 30 minuts 7,81 € (iva no inclòs)
Fins a 45 minuts 9,62 € (iva no inclòs)
Fins 1 hora 11,42 € (iva no inclòs)
Fins 1,15 hores 12,62 € (iva no inclòs)
Fins 1,30 hores 14,42 € (iva no inclòs)
Fins 1,45 hotres 16,23 € (iva no inclòs)
Fins 2 hores 18,03 € (iva no inclòs)
Fins 2,15 hores 19,83 € (iva no inclòs)
Fins 2,30 hores 21,64 € (iva no inclòs)
Fins 2,45 hores 23,44 € (iva no inclòs)
Fins 3 hores 25,24 € (iva no inclòs)
Fins 3,15 hores 27,05 € (iva no inclòs)
Fins 3,30 hores 28,85 € (iva no inclòs)
Fins 3,45 hores 30,65 € (iva no inclòs)
Fins 4 hores 32,45 € (iva no inclòs)

Al preu de la còpia s’hi ha d’afegir el suport de DVD (0,75€) i el 21% de l’IVA