Finalitzen les obres de creació d’una franja  de baixa càrrega de combustible a la pista forestal de les Deveses, mesura per la prevenció d’incendis promoguda per l’Ajuntament d’Ascó.

Les tasques han consistit en l’eliminació selectiva de la vegetació, amb reducció de la densitat de matoll, esporga de l’arbrat i eliminació dels arbres que penjaven sobre el domini del camí, per evitar-ne la caiguda. Les restes de capçades s’han eliminat mitjançant la trituració. Les restes llenyoses s’han deixat sobre el terreny, a disposició de la propietat de les finques.

La via on s’ha actuat, forma part de la xarxa bàsica d’extinció d’incendis del municipi, d’acord amb la cartografia operativa de Bombers de la Generalitat. Està pavimentat en la seva totalitat i és nexe d’unió entre el barranc de Forn Teuler i el camí de Vall de Cigales. La zona pertany a l’EIN Pas de l’Ase i també al Perímetre de Protecció Prioritària E2 de les Serres de Pàndols i Cavalls

Aquesta és la segona franja que s’obre en l’actual mandat i no només respon a la necessitat de donar compliment a la normativa i de reduir el risc d’incendi i conservar els boscos sinó que pretén anar més enllà creant infraestructures estratègiques de prevenció de grans incendis forestals, sectoritzant els massissos, millorant l’accessibilitat a la xarxa viària prioritària del municipi d’Ascó i promovent actuacions transversals de millora ambiental, com és la connectivitat d’espais oberts per afavorir espècies protegides com l’àliga cuabarrada.

L’actuació, amb un cost de 16.344,24 euros, ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 8.429,55 euros, en el marc de les Subvencions per a la transició energètica i acció climàtica, línia 1, incendis, de l’anualitat 2021.