L’Ajuntament d’Ascó està treballant en la recuperació de l’antiga estació de ferrocarril, avui un edifici en desús, per destinar‐lo a Oficina de Turisme.

Les tasques consistiran en la reparació de tota la coberta, reforç de forjats i estructura, millores de l’accessibilitat de l’immoble, modificació de la distribució interior, renovació d’instal∙lacions i  fusteria i col∙locació d’elements ornamentals per ambientar l’estació tal com era en el seu estat d’origen l’any 1892.

Des de l’ajuntament es busca recuperar la fesomia de l’edifici original que ha sofert canvis durant el temps: a la planta baixa es vol recuperar l’aspecte que tenia originalment, museïtzant l’oficina  del cap d’estació i una sala d’espera; mentre que el primer pis s’utilitzarà com Oficina de Turisme.

Amb la voluntat de continuar dinamitzant l’activitat turística i econòmica, s’ha apostat per la restauració d’aquest edifici que ja va ser un element motor del municipi amb l’arribada del ferrocarril  a finals del segle XIX.

Per a Carolina Baiges, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ascó, “rehabilitar aquest edifici és recuperar patrimoni històric del municipi per convertir‐lo en l’epicentre de l’oferta  turística d’Ascó”. “Aquest punt ‐afegeix Baiges‐ és estratègic per l’estructuració d’oferta turística: tenim el riu a la vora, és un bon punt de partida per les visites al casc antic i, a banda, encaixa en el  projecte territorial del Caspolino, tren històric que, en un futur, es preveu pugui fer un recorregut diari entre la Costa Daurada i el Baix Aragó”.

L’Ajuntament continua apostant per un turisme vinculat al riu, al patrimoni i al producte local i l’estació podria esdevenir un punt d’arribada d’aquest turisme que viatgi en tren; per tant, aquest  punt i el municipi, podria ser un bon lloc on puguin confluir empreses del sector turístic i del sector serveis per diversificar l’economia local.

La previsió és que aquesta obra, cofinançada pels Fons Enresa, estigui finalitzada abans d’acabar l’any.