La roda de premsa es va ubicar al Castell de Miravet i des d’allí Alcaldes i entitats de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta van presentar la proposta amb la qual estan treballant per demanar al Govern l’ampliació del Parc Natural dels Ports.

Liderats per la GEPEC-EdC, s’hi ha sumat els ajuntaments de Pinell de Brai, Corbera d’Ebre, Miravet, Benissanet, Ascó i Móra d’Ebre i també entitats com la DO Terra Alta, el Centre d’estudis de la Ribera d’ebre o l’Associació de Turisme rural de la Terra Alta. La Proposta és incloure les serres de Pàndols i Cavalls, el riu Ebre i els seus espais naturals.

El Parc Natural dels Ports s’estén actualment des del Montsià a la Sènia fins a Arnes a la Terra Alta amb 35.050 hectàrees protegides. Actualment la Ribera d’Ebre és l’única comarca de les Terres de l’Ebre que no inclou cap espai dins d’aquet parc natural. Xavier Jimenez representat de la GEPEC-Edc explica que el Parc Natural conserva i revitalitza socioeconòmicament un territori, com s’ha pogut demostrar a zones com l’alt empordà. Ha destacat també que el model de Parc Natural compatibilitza la preservació i conservació dels espais naturals, els paisatges i la biodiversitat amb les activitats econòmiques.

L’alcade d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, assistent a l’acte ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de formar-hi part, encara que ara mateix tot es troba en una fase inicial, ja que falta consensuar-ho amb totes les parts implicades.

L’entitat ecologista ha fet una primera proposta tècnica que s’ha començat a consensuar amb els municipis i que busca els màxims suports perquè sigui una proposta de territori, que els pobles decideixin quin model de desenvolupament volen, per després fer-la arribar a la Generalitat.