L’obra “Camins de desig” del reusenc Carles Castell es va endur el XXXIIIè premi literari Vila d’Ascó. En poesia, l’autor Manuel Rivera es va emportar el guardó de l’16a edició del premi Joan Perucho amb l’obra “Circumnavegació”. Els guardons es van entregar en una nit on també es van lliurar els premis de fotografia i de Narrativa Breu per a joves.

Dissabte va tornar la Nit de la Cultura a Ascó, una vetllada que va combinar diversos estils artístics per posar en valor allò que la pandèmia ha intentat esborrar: la cultura. En el marc d’aquest acte, l’entrega d’un dels guardons literaris amb més prestigi a les Terres de l’Ebre, el 33è premi vila d’Ascó, al qual s’hi van presentar 40 obres. D’aquestes, el reusenc Carles Castell en va ser el guanyador amb l’obra Camins de desig.

Amb la vetllada literària també es va fer entrega del premi de poesia Joan Perucho, i que en aquesta ocasió va arribar a l’16a edició. Va ser l’editor tarragoní Manuel Rivera qui va recollir el guardó gràcies a l’obra “Circumnavegació”, un poemari que representa un retorn a l’origen.

I amb 33 anys d’història, el Certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi ha donat veu a les inquietuds artístiques de molts joves. L’Aina Ribes i la Nerea Ortiz van ser les guanyadores en categoria local de les dos modalitats.

Com a novetat, enguany també es va fer l’entrega del 2n concurs de microrelats Sant Jordi, en aquest cas sota la temàtica del canvi climàtic. El guardó, que va néixer amb el confinament, ha rebut 26 relats participants. L’asconenc Josep Maria Ribes va recollir el premi.

I finalment, també es van donar a conèixer els premis que conformen el 33è concurs de fotografia Vila d’Ascó en les modalitats de Blanc i Negre i color. Autors locals i generals van pujar també a recollir el guardó. L’acte, que va comptar amb la presència del conseller d’educació, Josep Bargalló, ha mantingut el format al que es va haver d’adaptar el fins llavors Sopar Literari, una nova proposta més àgil i que reivindica el poder de la cultura a la societat. Per al regidor de cultura, aquests guardons promouen l’art de l’escriptura i també la passió per la literatura.

I és que tot i que el municipi riberenc sigui un pol econòmic industrial, per a l’alcalde d’Ascó la cultura també és un actiu que cal tenir en compte en la diversificació econòmica local.

La de dissabte va ser una nit de premis en una atmosfera màgica, amb entregues musicals de la companyia SUS4 Produccions, i per primera vegada, l’esdeveniment es va obrir al públic en general.