El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Al carrer de la Barca de Móra d’Ebre, a tocar del riu, s’ha llegit un manifest de condemna a les actituds de discriminació d’aquest col·lectiu i de suport des de l’ens comarcal.

Al voltant d’aquesta jornada s’ha iniciat la pintura d’un mural contra l’homofòbia i per la igualtat a càrrec d’Enric Caballero i Ferran Horta, del col·lectiu A la sombra, que també pintarà murals en altres pobles de la comarca i realitzarà accions en centres escolars i instituts.
Es tracta d’un dibuix que interpel·larà l’espectador a través de les “cares” representades de dues meitats. Els artistes pretenen conceptualitzar els murals en dues parts, cada un en pintarà una fent ús dels seus recursos tècnics i del seu llenguatge a partir de la gamma cromàtica de la bandera LGTBIQ+. Encara no està confirmat, però es preveu que el dia 28 de juny, coincidint amb les dates de l’ORGULL del col·lectiu, es presentin tots els murals realitzats a la comarca.

També, al voltant del dia internacional contra l’homofòbia, gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia, l’Oficina de Joventut, el SIAD i el SAI de la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb la Creu Roja, han programat activitats a centres escolars i instituts de la comarca els pròxims dies.