L’Ajuntament d’Ascó ha engegat, juntament amb els comerços del municipi i la col·laboració de l’Associació “Movem Ascó”, una campanya de sensibilització del comerç local. Aquest espot promocional “Tu fas Ascó” és una de les primeres actuacions programades que es duran a terme des d’ara i en els propers mesos dins del programa de sensibilització i suport al comerç local del municipi. El vídeo ens situa en un escenari imaginari on no hi hagués comerç al municipi, apel·lant a la reflexió conjunta i a la conscienciació de la importància de mantenir i donar el valor que es mereixen als comerços locals.

Actuacions de formació, assessorament i sensibilització del sector

El programa està estructurat en tres blocs com són la formació del sector, la sensibilització de la ciutadania i l’assessorament al sector comercial. És per això que recentment s’han realitzat dues edicions de càpsules formatives dirigides al teixit empresarial. En els propers mesos s’iniciarà un programa d’assessorament i acompanyament dirigit als comerços essencials per tal de garantir-ne la seva continuïtat i també, un segon espot promocional.

A banda, el consistori i els comerços estan treballant conjuntament amb l’escola Sant Miquel i Vídeo Ascó Televisió en el projecte “La Motxilla del Miquelet”, un projecte que té com a objectiu sensibilitzar als més petits de la importància dels productes locals i el comerç de proximitat fent-los prescriptors i partícips del relat.

Arran de les línies estratègiques sorgides a les Taules a l’impuls i projecció d’Ascó de la passada primavera, mitjançant la col·laboració publico-privada i amb la implicació del sector privat, les associacions i les entitats del municipi, una de les línies que més consens va generar va ser el foment, suport i acompanyament al sector comercial i de la restauració d’Ascó.

Per la seva banda, des de la regidora de Turisme i Comerç i l’àrea de Promoció Econòmica, se seguirà amb les taules de seguiment a l’impuls i projecció d’Ascó a partir de gener per tal de validar, coordinar i fer seguiment de la resta d’actuacions sectorials.