Ascó està d’enhorabona perquè a curt termini tindrà quatre instal·lacions fotovoltaiques més per autoconsum en equipaments municipals.

Aquests darrers dies ha conegut que ha estat beneficiària d’una subvenció per valor de 273.761,86€ per tal de finançar el desplegament de diverses instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum al municipi. La subvenció s’emmarca en el PROGRAMA DUS 5000, inclòs com a Pla de Rehabilitació d’Habitatge i Regeneració Urbana, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, presentat pel govern espanyol i aprovat per la Comissió Europea.

La regidora de Medi Ambient, Carolina Baiges, celebra haver rebut aquest ajut ja que “ja teníem els projectes per autoconsum a l’escola, la Llar d’Infants, el Camp Municipal d’Esports i l’Escorxador i amb aquesta ajuda, agilitzarem els tràmits perquè puguin ser una realitat abans del previst”.

Amb aquests nous projectes es reforça la voluntat de continuar treballant per la transició energètica cap a energies renovables al municipi. Aquestes quatre instal·lacions se sumaran a les dues promogudes per l’actual govern, al Casal Municipal i a la Nau Tecnològica.

Aquestes instal·lacions “ens permetran generar i consumir la nostra pròpia energia produïda amb fonts renovables i d’aquesta manera obtenir un estalvi, fer un pas més cap a la transició energètica i posar el nostre granet de sorra per assolir els objectius de descarbonització”, explica Baiges.

Altres accions que començaran les properes setmanes són la ubicació d’una instal·lació d’autoconsum compartit al polígon industrial i l’adequació de la façana de l’escola per fer l’edifici més eficient energèticament.

 

Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

NextGenCatala NextGeneration_EU