Aquesta setmana s’ha posat el punt i final a les taules de treball impulsades per l’Ajuntament d’Ascó, i de les quals s’han generat deu programes per executar en l’àmbit socioeconòmic.

Aquestes taules van iniciar-se la tardor passada, i des d’aleshores han esdevingut un espai de debat, reflexió i proposta d’activitats, en les quals hi han participat una quinzena de persones representants del sector econòmic local i del teixit associatiu del municipi. A partir del treball conjunt i de les diverses inquietuds expressades, s’ha fet una selecció de les deu propostes més votades i que ara l’Ajuntament té la voluntat d’executar.

La regidora de Promoció Econòmica, Carolina Baiges, afirma que “la implicació de les persones assistents ha estat molt bona i ara nosaltres agafem el compromís de portar a terme allò que ha sorgit per fer front als desafiaments que tenim en el desenvolupament econòmic del municipi. Per la magnitud del repte que ha d’entomar el municipi en els propers anys, volíem que fos un procés participat“.

Modernitzar el sector de la restauració, millorar el dinamisme del comerç local i preservar els essencials i fomentar l’emprenedoria entre els joves, són alguns dels aspectes cabdals en què caldrà incidir a partir d’ara. “Aquests programes s’hauran de concretar en accions concretes les properes setmanes, algunes seran a curt termini i altres les plantejarem a mig termini, però tenim un full de ruta consensuat”, ha afegit Baiges.

Si bé aquest dilluns finalitzaven les sessions de treball de les taules, la necessitat de la col·laboració publico-privada també ha estat un aspecte que ha anat sortint durant les sessions i per tant, la voluntat és poder fer el seguiment amb les persones assistents.