Ses Majestats els Reis d’Orient van arribar a Ascó, puntuals a la cita de cada 5 de gener, i encara que la pandèmia no va permetre que ho fessin amb la tradicional cavalcada amb què cada any fan entrada a la població. Així que en comptes de realitzar el recorregut pels principals carrers d’Ascó, en aquesta ocasió, van optar per instal·lar-se en un campament reial.

El canvi de format de la cavalcada es va deure a les condicions aprovades pel Procicat, que en referència als espectacles de carrer, eren: que aquestes havien de ser estàtiques; que en cas de ser un espectacle assegut, s’havia de fer una preassignació per tal de controlar l’assistència i l’aforament; i no es podia fer entrega de regals.

Amb l’alternativa del campament reial, els Reis a Ascó van poder saludar petits i grans, complint en tot moment les recomanacions sanitàries. Es van organitzar torns amb grups de 40 persones, les quals tenien 20 minuts per realitzar el circuit que hi havia preparat.

Al campament s’hi van instal·lar les tres carrosses reials il·luminades,quatre haimes per cadascun dels tres Reis –Melcior, Gaspar i Baltasar- i una pel Patge Reial. A més, es va comptar amb la fantasia de dos estrelles i dos animals lluminosos –un tigre i un cavall- que havien d’acompanyar el seguici de Ses Majestats.

L’espectacle es va completar amb la participació d’actors i actrius del musical “La bella y la bestia” que interpretaven dues peces en cada torn;un petit castell de focs d’artifici que s’elevava al cel de tant en tant.

Quan la canalla acabava el recorregut de 20 minuts, passaven a recollir un dels regals que els Reis havien portat des d’Orient.