Una completa programació destinada a tots els públics que compta, entre d’altres, amb una seixantena de parades d’artesania certificada, divuit tallers infantils, demostracions d’ofici, taules rodones, exposicions, entrevistes a peu de parada i directes a les xarxes socials

Els carrers del barri antic d’Ascó acolliran, els dies 21 i 22 de maig, la tretzena edició de la Mostra d’Arts i Oficis. Després de dos anys de pausa obligada motivada per la pandèmia, la Mostra retorna amb noves propostes, donant veu al col·lectiu i posant l’accent en la qualitat dels professionals que hi participen, tots certificats i la majoria amb el distintiu superior de Mestre Artesà emès per la Generalitat de Catalunya.

La Mostra aplega una seixantena d’artesans i artesanes de diferents especialitats, tant de les Terres de l’Ebre com de la resta del país, i es manté fidel a la intenció inicial d’emfatitzar el valor pel treball artesà i apropar l’artesania a la ciutadania. Dos dies en què els artesans delectaran als visitants amb fascinants demostracions d’ofici i tallers experimentals,  mentre duri la Mostra. Adjuntem codi QR amb el que podeu conèixer a tots els participants.

Aquest any, a més, es dona protagonisme al col·lectiu artesà des del periodisme, amb la dinamització de taules rodones a la Plaça de l’Ajuntament i entrevistes a peu de parada que es difondran a les xarxes socials. Els comptes @aj_asco i @ascoturisme esdevindran una finestra al món des d’on es podrà seguir la Mostra a temps real mitjançant directes, històries i publicacions contínues.

La XIII Mostra d’Arts i Oficis s’inaugurarà el dia 21, a les 12 hores, de la mà de David Places, responsable d’Internacionalització i Cultura d’Artesania Catalunya; l’Alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes i la Regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Carolina Baiges. L’horari d’obertura per visitar-la serà d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

La d’Ascó és una de les dinou fires monogràfiques oficials de Catalunya, de caràcter artesà, recollida al Registre d’Activitats Firals de la Direcció General de Comerç per la seva qualitat i excel·lència, essent a més, de les que concentra un major nombre d’artesans i artesanes acreditats del territori.

Més activitats per a grans i menuts

La Mostra comptarà també amb una exposició d’instruments tradicionals, visites teatralitzades, passejades amb el Llaüt Lo Roget pel Riu Ebre, un espai de joc infantil amb taller de pinta-cares, espectacles com titelles, balls de gegants, clowns i diverses activitats que es podran consultar a la programació que adjuntem i que també podeu trobar a la web del consistori: www.asco.cat.

8a Mostra Intercomarcal Tastavins

Com ja és habitual la Mostra compartirà espai amb el TastaVins, que enguany celebra la seva vuitena edició. El vi, un espai dinàmic de Show Cooking i les parades gastronòmiques hi seran presents a Ascó durant tot el cap de setmana des del programa Degusta Ribera d’Ebre, un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu d’impulsar el producte agroalimentari que es produeix i s’elabora a la comarca.

Per més informació podeu contactar amb www.ascoturisme.cat