La regidoria de Turisme i Comerç i Projecció Econòmica de l’Ajuntament d’Ascó posa en marxa un pla d’accions vinculades a la dinamització del comerç a la població.

El passat mes d’agost es va donar el tret de sortida amb una primera reunió de treball en la que hi van participar la regidora de Turisme i Comerç i Projecció Econòmica de l’Ajuntament d’Ascó, Carolina Bages; quasi una vintena de comerciants del municipi i l’agència de comunicació Quimeras, empresa que s’encarrega de la coordinació de les trobades i l’organització i execució de les campanyes de comunicació.

Els objectius d’aquest pla d’acció són, per una banda, donar a conèixer el comerç d’Ascó als visitants de la població i, d’altra banda, augmentar la fidelització dels habitants del poble al seu comerç.

L’execució de les accions respon a les conclusions dels estudis i anàlisis previs que la regidoria havia ja encarregat així com a l’escolta i treball conjunts amb els comerços.

Campanya per donar a conèixer el comerç als visitants

Una de les necessitats que ha plantejat el sector empresarial del comerç és aprofitar aquells fluxos de gent que arriben a la població però que no tenen prou incentiu a realitzar les seves compres aquí. Inclou les famílies que porten els nens i nenes a practicar esports al pavelló o els turistes que venen atrets pel Roget, per exemple.

En aquesta línia, es crearà una campanya de comunicació en espais visibles per aquest perfil de potencials clients del comerç per potenciar la idea que aprofitin el seu temps a Ascó per fer les seves compres. També es revisarà la informació disponible en línia per tal de fer-la propera, atractiva i útil.

Campanya per incrementar la fidelització de la població

Una de les altres accions a treballar és com incrementar la repetició de compra de la pròpia població, que en estudis fets anteriorment situa en només el 16% la gent que compra “normalment” a negocis del poble.

En aquesta línia de treball es posaran en marxa diferents campanyes d’atracció de venda, com sigui la campanya de Nadal, amb una gimcana d’enigmes, concursos i sortejos. Aquesta campanya respon també a la necessitat de sensibilitzar els més petits de casa sobre la importància del comerç local.

Així mateix, es crearan una sèrie de materials audiovisual també per donar a conèixer els negocis i les persones que hi ha al seu darrere. Finalment, també s’activarà una campanya que premiï la fidelitat a través d’un sistema de bons que et retornen part de les teves compres locals per tal de continuar comprant.

El teixit comercial d’Ascó està format per més de 30 negocis que cobreixen sectors com la restauració i l’oci, alimentació, bellesa, salut, formació o bricolatge, entre d’altres, i que ajuden a mantenir vius els carrers i places de la nostra població.