El 27 de setembre s’iniciaran les obres de construcció d’una nova rotonda a l’Eix de l’Ebre al seu pas per Ascó amb el clar objectiu de millorar la seguretat en l’accés nord a la població, per la C-12.

Des de l’accés de l’equip de govern a l’Ajuntament, ja fa dos anys, es va marcar la seguretat com un dels aspectes claus i per tant, sobre el qual s’hi havia de treballar des del primer dia. A hores d’ara, i després de les gestions oportunes, el projecte ja està a punt de ser executat. En aquest temps, s’ha realitzat la revisió del projecte per adaptar-lo a les necessitats reals i la signatura del conveni amb Infraestructures.cat, empresa pública que té l’encàrrec de construcció del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu un termini d’execució de l’obra de cinc mesos, al final dels quals, comportarà millores com la fluïdesa del trànsit, la reducció de la velocitat a l’entrada del poble i la millora de l’accés al municipi i al Polígon, fent d’aquest encreuament un punt més segur.

L’obra, amb un pressupost de 1.574.000€, serà finançada en un 31% per la Generalitat i l’altre 69% l’assumirà l’Ajuntament d’Ascó dels quals 150.000€ provindran de finançament d’ANAV.

 

Aquesta setmana passada va tenir lloc la reunió prèvia a l’inici de les obres entre els diferents agents implicats, els quals van mostrar la seva satisfacció pel proper inici de millora d’aquesta infraestructura.