Mapa elaborat per la Direcció General dels Agents Rurals a partir del mapa de perill d’incendi diari del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com altres eines d’anàlisi. S’actualitza a les 00.00 i 9.30 hores o puntualment si s’escau. En cas d’una incidència, truqueu al 93 561 70 00.

[+] Amplia la informació

La Generalitat va activar un portal per conèixer el nivell de radiació “en temps real” a 36 punts de Catalunya

La xarxa de vigilància mostra aquest dimarts nivells inferiors a 100 nSV/hora a tot el territori

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un portal web amb informació “en temps real” de la radiació ambiental arreu del territori. Segons ha detallat aquest dimarts el Departament d’Empresa i Treball, aquest cercador es nodrirà de la informació que generen les 36 estacions de mesura que hi ha al país, integrades en la Xarxa de Vigilància Radiològica Ambiental (XVRAC). Aquests punts actualitzen les seves dades cada deu minuts els 365 dies de l’any i estan pensats per alertar del risc radiològic potencial per a la població.

Per sota de 100 nSv/hora

Les dades disponibles aquest dimarts mostraven totes les centrals de mesurament catalanes en nivells baixos de radiació, amb una “taxa de dosi” per sota de 100 nSv/hora.

Així mateix, el punt de Catalunya amb una radiació més elevada es troba a la localitat ebrenca de Garcia, amb 91,2 nSv/hora a les quatre de la tarda d’aquest dimarts. Al costat de la central d’Ascó, per exemple, diverses estacions mostraven indicadors entre els 72 i els 80 nSv/hora.

Veure el mapa: http://xvrac.fmurv.cat/