• Joves d’entre 14 i 17 anys d’arreu de Catalunya han participat en aquesta iniciativa que va començar el passat 10 de juliol i va acabar el 22 de juliol
  • El Departament de Joventut, el COMEBE i la Fundació Escolta Josep Carol han estat els precursors del camp de treball asconenc.

El passat dia 10 de juliol va començar el segon camp de treball consecutiu que se celebra a Ascó per tal de recuperar part de les trinxeres situades al voltant de l’ermita del Calvari. Una acció que es va allargar fins al divendres, 22 juliol.

El camp de treball asconenc ha comptat amb la participació de 24 joves d’arreu de Catalunya d’edats compreses entre els 14 i 17 anys. Una iniciativa que ha estat engegada pel Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Fundació Escolta Josep Carol.

Durant aquests dies, els participants en el camp de treball feien cada matí tasques tècniques al voltant de l’ermita del Calvari. Una part que s’ha vist complementada per altres activitats que han fet al voltant de la història d’Ascó i la Batalla de l’Ebre.

Se’ls va preparar diverses activitats lúdiques des del COMEBE, com la xerrada sobre la memòria històrica i l’arqueologia on el Sr. Batiste Forcadell, director del COMEBE, va presentar l’exposició itinerant “Murs amb Memòria. Records del Silènci” .També van fer una visita guiada al Búnquer dels Reguers, al Campament del XV Cos de l’Exèrcit Republicà i el centre d’interpretació ‘Internacionals a l’Ebre’ que té la seva seu a la veïna població de La Fatarella.

Així mateix, des de l’associació asconenca ‘Lo Llaüt’ es va organitzar una tarda de jocs d’arreu del món adreçats als joves. Van poder gaudir de les impressionants vistes des de la garita del castell i de la seva apassionant història conduïda per un historiador local. Piscina, bivac al castell d’Ascó, Gimcana, Jocs de cohesió, cinema a la fresca, espectacle de circ van ser algunes de les activitats que van poder fer al llarg d’aquestes dues setmanes.

Què són els camps de treball?

Els camps de treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, en el cas d’Ascó realitzant intervencions en el patrimoni. Des de l’inici fins al final els joves es responsabilitzen no només de la tasca tècnica concreta del camp sinó que aprenen a participar i a viure col·lectivament.