Aquesta setmana s’ha rebut la visita a Ascó de la nova directora territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni. Una primera trobada de treball en què s’han tractat alguns dels temes patrimonials que ara per ara es troben damunt la taula del govern municipal.

En primer lloc se li va presentar el reglament del que serà la Comissió Cívica del Patrimoni Cultural d’Ascó que tindrà per objecte vetllar i posar en valor el patrimoni local. Una comissió en què hi podran participar estudiosos locals, tècnics municipals i representants de diferents institucions, entre les quals, es compta amb la Generalitat de Catalunya, a través de la delegació territorial de Cultura a l’Ebre.

Per una altra banda, es va visitar dos elements patrimonials d’Ascó que en els darrers temps s’han posat en valor: l’antiga mesquita i els banys àrabs. Així va poder conèixer de primera mà l’estat de conservació i es van establir els passos a seguir en els propers temps, començant per la seva declaració com a BCIL (béns culturals d’interès local).

Victòria Almuni va estendre la mà per establir sinèrgies de col·laboració i suport en les línies de treball que des de l’Ajuntament s’està desenvolupant en matèria de Patrimoni Local.