Aquest dissabte tindrà lloc el primer dels esdeveniments que conformen el cartell d’aquest 2023 de l’Ascó Batega, una cita cultural per l’estiu a la Ribera d’Ebre. Una marca que va néixer el 2021 com una proposta ambiciosa per fer bategar la cultura en les diferents disciplines artístiques i que al mateix temps, serveixi per projectar la tasca cultural que es fa en indrets petits com Ascó. El circuit d’activitats començarà el pròxim dissabte 15 de juliol i finalitzarà el dissabte 9 de setembre com un punt de trobada pensat per totes les edats i tots els estils.

Per Josep Maria Raduà, regidor de Cultura d’Ascó, “la programació s’ha escollit tenint en compte l’essència que l’ha caracteritzat fins ara: producte artístic de qualitat, sense fronteres de gènere o estil i que et faci viure una experiència única”.

Primera cita, Àngel Òdena

Dos mesos amb diversitat de propostes que s’estrenaran aquest dissabte, 15 de juliol, amb el concert del baríton tarragoní Àngel Òdena a l’església d’Ascó, qui estarà acompanyat al piano per Miquel Ortega. Porta anys exercint com a baríton principal en òperes i sarsueles, des que va debutar cantant òpera amb La Bohème al Teatre Petruzzelli de Bari (1994). Des d’aleshores ha actuat en infinitat de teatres internacionals: Metropolitan Opera House de Nova York, Berlín (Staatsoper, Deutschoper), el Theatre des Champs Élisées de París, Venècia, Florència, Torí… i els més importants de l’estat espanyol: el Liceu de Barcelona, el Teatre Reial de Madrid…

Les següents cites

El 22 de juliol serà el torn de l’espectacle Ojos verdes – Miguel de Molina in memoriam de la Cia. La Barni. Un acte que s’emmarcarà en la commemoració dels 85 anys de la Batalla de l’Ebre. Ojos Verdes farà un viatge musical per la crònica d’Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina per estimular els sentits, la consciència i l’emoció.

El Duo Lunna protagonitzarà l’activitat del 12 d’agost, un duet de violí i violoncel format per Aina Ribes i Lucía Morcillo i que tindrà lloc en un escenari recentment recuperat com el jardí exterior del Magatzem de Rita. Ens oferiran Bach-rock, un recorregut per la història de la música, interpretant arranjaments d’algunes de les obres més reconegudes de la música des del Barroc fins arribar als hits de la música més actual.

L’Ascó Batega també té en compte els més petits amb l’espectacle musical de L’Eriçó Punxegut, grup de música per a infants i famílies nascut a la Ribera d’Ebre. Serà el 18 d’agost quan podrem gaudir d’un espectacle divertit, entretingut i amb contingut que no deixarà a ningú indiferent. Aporten una nova visió de les cançons infantils, modernitzades amb estils actuals i plenes de missatges que fan reflexionar sobre els valors i els principis de la societat.

Participació juvenil

Els protagonistes de l’Ascó Batega del 19 d’agost sorgeixen d’un procés participatiu entre la joventut d’Ascó la tardor passada, i en el qual van resultar més votats The Tyets i Sofia Ellar.

Des de que es van donar a conèixer el 2019, The Tyets ha anat guanyant popularitat fins convertir-se en els triomfadors actuals dins del panorama musical català. Mentre que Sofia Ellar portarà la gira d’aquest estiu a Ascó on presentarà el seu darrer treball discogràfic, Libre.

Cloenda de l’edició 2023

La guanyadora de l’edició 2022 del programa televisiu Eufòria, la vallenca Mariona Escoda, oferirà l’últim dels espectacles de l’Ascó Batega d’aquest estiu. Amb la seva veu encisadora i versàtil, la Mariona pujarà a l’escenari el 9 de setembre per posar el punt i final a una proposta artística que sens dubte activarà els sentiments, suggerirà emocions i bategarà sensacions al llarg de tot el cicle.