Compte enrere per millorar l’accessibilitat i la seguretat viària a l’encreuament de la C-12 amb la C-12b, al seu pas per Ascó, un punt delicat ja que ha sumat diversos accidents en els últims anys i que des de l’ajuntament s’ha reivindicat una solució per reduir la velocitat dels vehicles.

 

Divendres passat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, en una estada a Ascó, ha situat la data d’inici de les obres al mes de setembre. Aquesta visita ha coincidit amb l’inici de la licitació de les obres i per tant, encarant ja la recta final per la futura construcció d’una nova rotonda de 80 metres de diàmetre exterior que permetrà reordenar els moviments dels diversos accessos de l’entorn. Per Gavín, “és una actuació molt necessària perquè és la confluència d’un eix territorial, però també econòmic, que té una intensitat significativa de vehicles, també de vehicles industrials. Alhora connecta amb altres carreteres, amb el propi casc urbà d’Ascó, amb el polígon industrial, el cementiri i altres equipaments”.

 

L’obra es licita per 1,5 milions d’euros i està finançada en un 61% per l’Ajuntament d’Ascó i en un 39% per la Generalitat. Dels 960.000 euros aportats per l’Ajuntament, 165.000 són finançats per l’Associació Nuclear d’Ascó, mitjançant el conveni que es va establir entre les dos institucions. Per Miquel Àngel Ribes, alcalde d’Ascó, “és una aposta molt forta de l’ajuntament per aquest projecte de rotonda, perquè creiem que la seguretat és el més important i necessitem aquesta regulació del trànsit al pas de la C12 per Ascó. A més, el projecte definitiu compta amb algunes modificacions demanades per l’ajuntament amb la voluntat d’integrar dins de la futura infraestructura alguns accessos que inicialment quedaven exclosos”.

 

El termini previst d’execució dels treballs de la construcció de la nova rotonda és de cinc mesos. Els treballs inclouran els ferms i paviments; sistemes de drenatge; enllumenat, energia elèctrica i xarxa de telecomunicacions; formació d’estructures i murs; mesures d’integració en l’entorn; xarxa de reg; i elements de senyalització, abalisament i barreres de seguretat.

 

Rotonda Ascó Premsa

Rotonda Ascó Premsa