Aquest dissabte 14 de maig tindrà lloc a Ascó una nova edició de la Nit de la Cultura en què es donaran a conèixer els guardonats dels diferents premis Vila d’Ascó 2022: 34è Premi Literari, 17è Premi de Poesia Joan Perucho, 32è Premi de Narrativa Jove Sant Jordi i 34è Concurs de Fotografia en les modalitats blanc i negre, i color; i també es lliuraran els premis als guardonats amb el III Concurs de Microrelats que es van donar a conèixer el dia de Sant Jordi.

Els Premis Vila d’Ascó han esdevingut un referent al territori des de que van iniciar la seva singladura l’any 1989 amb una aposta per donar projecció a la cultura des del món de la literatura i de la imatge.

Els preparatius dels Premis comencen mesos abans amb la convocatòria dels premis de les diferents disciplines, la difusió de les bases, la tasca dels jurats i la deliberació i posterior veredicte. En el marc de la Nit de la Cultura es donen a conèixer els diferents guardonats, un esdeveniment que va ser redefinit a l’edició de 2020 quan es va adaptar a les circumstàncies de la pandèmia.

Cal remarcar que, a part dels diferents premis en metàl·lic, un dels elements que remarquen els participants és la possibilitat de veure l’obra publicada si els seus treballs són premiats.

En l’edició de 2022 s’han rebut un total de 166 obres en els cinc premis convocats, i de pràcticament de tots els territoris de parla catalana.

L’acte comptarà amb un tast d’un espectacle de dansa i l’actuació musical de Cristina Vallribera amb Cançons per cantar a ningú, que s’intercalarà entre els diferents lliuraments dels premis. El fil conductor de la gala dels premis promourà una reflexió a l’entorn de la igualtat de gènere, posant èmfasi en la perspectiva feminista i del moviment LGTBIQ+.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, participarà de l’acte; juntament amb la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni; la directora dels serveis territorials d’Educació, Montse Perelló, i la directora territorial de Vicepresidència, Lídia Pino; entre d’altres.

 

Nit de la Cultura - Portada Nit de la Cultura - Contr