Al llarg d’aquest 2022 s’han dut a terme a Ascó set accions formatives que han estat subvencionades en la seva totalitat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. La formació, realitzada per IDFO, ha comptat amb l’assistència de 94 participants, els quals amb assolit amb èxit la proposta formativa.

La formació és un eix indispensable per tal de millorar les habilitats i capacitats del nostre veïnat i, des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ascó, s’ha tingut l’interès i la voluntat de promoure la formació continuada de les persones per tal de contribuir a la millora i progrés de la capacitat professional d’aquestes tot enfortint el conjunt del teixit productiu local.

“Emmagatzematge d’estocs i trameses, ús de Transpalet: elèctrica o apilador, manual i de conducció a bord” i “Operació de carretons – norma UNE 58451” són les accions que més assistència han tingut. Des del consistori va valorar-se positivament impartir aquesta tipologia per l’augment d’ofertes de treball a la zona que requerien d’aquest perfil.

Una altra de les assignatures pendents era el català de nivell bàsic per aquelles persones nouvingudes al municipi, tant per millorar la seva ocupabilitat com per facilitar la seva integració social.

També s’han potenciat accions formatives vinculades a donar eines i recursos en les habilitats personals i competències transversals i dins d’aquesta tipologia de formació, “Gestió de l’estrès” i “Eines de Coaching 1” són les dues que s’han organitzat.

Des de l’hivern de 2019 -moment en què va signar-se el conveni amb IDFO- ja s’han impulsat 16 accions formatives amb un total de més de 250 persones interessades. Ara, a portes de 2023, ja tenim gairebé enllestida l’oferta amb què continuarem apostant per la formació en habilitats personals i incorporem com a novetats accions vinculades a l’atenció a les persones en l’àmbit sociosanitari, turisme i hostaleria i el sector agroalimentari.